Kattengeluk is een stuk eenvoudiger dan mensengeluk

Barisca Barisca
11 mrt 2022

‘Kattengeluk is een stuk eenvoudiger dan mensengeluk’. Dit is een zin uit het boek het Kattencafé. Hoe waar is dat! Susann, een 73 jarige weduwe die in Keulen woont, reist nog een keer naar Ischia. Haar Duits/Franse buurvrouw Leonie zal op haar kat Mimi passen. Mimi maakt goed gebruik van de faciliteiten die het huis van Leonie bieden. Zo leren we Maxie kennen, sinds kort is ze eigenaresse van een café Fraulein Paula waar je ook boeken kunt kopen en waar plotsklaps veel katten te voorschijn komen. Emma, een leerling van Leonie vind troost bij de katten van Fraulein Paula.

‘Literatuur kun je niet aaien. Kleine katjes wel’

Dit is een hartverwarmend boek over (meestal) leuke en lieve mensen die troost zoeken en vinden bij katten, taart, boeken en bij elkaar. Ook de bijpersonages zijn goed beschreven en zijn herkenbaar door hun beschrijvingen. Het is een heel mooi lopend verhaal over mensen levens waar niet alles van een leien dakje gaat, maar waar toch altijd weer een sprankje hoop is.
Het verhaal is vlot geschreven en er wordt niet al te ingewikkeld gedaan. Het is prettig in het Kattencafé en dat is dit boek ook.

Charlie Jonas is een pseudoniem van een Duitse schrijfster die in Keulen woont en dit boek is geïnspireerd door een Kattencafé in Canada. Ze is dol op katten. Dit boek las ik via Perfecte buren,die ik daarvoor hartelijk dank.

Meer recensies van Barisca