Advertentie

Tiggy, de 5e van de Zeven Zussen werkt in Schotland met wilde katten. Ook zij komt net als haar zussen na verloop van tijd In contact met mensen die tot haar biologische familie horen, in Granada, Spanje, waar de zigeuners het altijd moeilijk hebben gehad. Ook in dit boek zijn heden en geschiedenis met elkaar verweven. Ditmaal door de voorouders van Tiggy.
Het boek speelt zich af in Schotland, midden in de winter en in Granada. Dat zijn uitersten qua omgeving en klimaat. Dat maakt dit boek zeer afwisselend. Van het ruige koude Schotland op het landgoed waar Tiggy werkt, draaiende gehouden moet worden tot de grotten in Granada waar de zigeuners leefden, verstoten en buiten de stad de roerige 20e eeuw en zuchtte onder de Tweede Wereldoorlog en het regime van Franco.
Lucinda Riley beschrijft de omgeving maar ook geuren en geluiden zodat de stad en het land gaan leven. Tiggy is een sympathieke zus die naast haar verleden ook lichamelijk het een en ander te verwerken heeft.
Ondanks de bijzondere combinatie van twee verschillende werelden is het toch een boek geworden waarin de verhalen met elkaar versmelten.

Reacties op: Wereld van verschil

3076
Maan - Lucinda Riley
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners