Advertentie

Sabine werkt in een verzorgingshuis en is altijd moe. Ze heeft vage lichamelijke klachten ze wijt dit aan de hoge werkdruk en de verantwoordelijkheid die ze voelt voor de bewoners in het verzorgingshuis.
Haar familie en vriendin Annelot verwaarloost ze omdat ze veel werkt en bij thuiskomst moe is. Ook maakt men zich zorgen over haar waaronder de arts in het verzorgingshuis Jorrit. Uiteindelijk weet vriendin
Annelot haar te overtuigen om met haar 2 weken op vakantie te gaan naar een vakantiepark in de buurt van Arnhem. Sabine lijkt daar tot rust te komen. Ze verhuist naar een caravan op het park en gaat werken in de parkwinkel samen met Niek.Toch blijven de vermoeidheid en de lichamelijk klachten. Sabine komt in een onderzoekstraject. Zal het duidelijk worden of er iets aan de hand is met Sabine?

Dit boek is geschreven door Thea Zoetman, een christelijke schrijfster. Het boek gaat niet over het Christendom, maar er is zijdelings te lezen hoe Sabine het geloof in haar leven toepast door te bidden en naar de kerk te gaan. Anders dan te tekst op de achterkant doet vermoeden gaan het boek niet alleen over Sabine’s werk in het verzorgingshuis en het vakantiepark. De zoektocht naar de oorzaken van haar klachten staan centraal. Met de informatie op het kaft wordt de toekomstige lezer op het verkeerde been gezet, omdat de inhoud anders is.

Sabine komt niet als een krachtig persoon over; ze is wie ze is en dat maakt haar menselijk. De personages zijn niet erg uitgediept, de lezer komt er niet achter waarom Sabine haar ouders op afstand houdt en waarom de personages op hun manier handelen. Dit boek heeft de auteur geschreven met haar lichamelijke klachten in haar achterhoofd en de onderzoeken die erop volgden. Dat maakt van dit boek een verslag. Een goed verslag. Het verhaal is anders dat de informatie op de achterkant ons doet geloven en dat is jammer omdat de verwachtingen anders zijn. Het maakt het boek zeker niet minder maar wel anders.

Reacties op: Anders dan gedacht

21
Op handen gedragen - Thea Zoeteman
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,50 Bestel het e-book € 7,99
E-book prijsvergelijker