Scandithriller
Met leesclub de Boekenreizigers Olv Erna Eikhoudt mocht ik de thriller Tussen Sneeuw en Bloed van Tamara Geraeds lezen. De sfeer is die van een Scandithriller, terwijl het van een Nederlandse schrijfster is. Knap gedaan. De titel en de cover onderstrepen dit nog eens door een slachtoffer in de sneeuw te tonen, tussen de naaldbomen.
Het boek las lekker weg en wist de spanning tot kort voor het einde te bewaren, al had ik wel al langer een sterk vermoeden over de dader.
We maken kennis met de Nederlandse Iris, die als aupair gaat werken in Ijsland. In de loop van het verhaal wordt duidelijk waarom ze Nederland min of meer ontvlucht is. Ze komt bij een leuk ,samengesteld gezin te werken, waar iedereen, behalve oudste zoon Lucasz blij lijkt met haar komst. Maar waar komen dan de dreigbrieven vandaan die Iris ontvangt? Is er een verband met haar verleden?Iris krijgt een geheime relatie. Niet lang daarna wordt de ex van deze man vermoord gevonden. Uiteraard komt de verdenking al snel op hem te liggen. Is hij inderdaad schuldig, of liggen de zaken toch anders. En wie zou er dan verder nog een motief hebben? Is er een relatie met Iris? Iris gaat zelf op onderzoek uit,maar brengt ze zichzelf daarmee niet ook juist in gevaar? En hoe lang zal ze haar verhouding nog kunnen blijven verbergen? Vallen er nog meer slachtoffers?