Puntje van mijn stoel
Voor leesclub de Boekenreizigers Olv Erna Eikhoudt mocht ik de spannende, op ware gebeurtenissen gebaseerde thriller Het kustpad, van auteur Ellen de Vriend lezen. Op de cover zien we een vrouw op de rug,met een rugzak om, die een duinpad afwandelt. Aanvankelijk verwachtte ik een reisverhaal zoals het zoutpad,maar, hoewel ook in die op ware feiten gebaseerde roman sprake is van ontberingen, waren de gebeurtenissen in dit boek, dat ik binnen een dag uitlas, wel even iets gruwelijker. We maken kennis met diverse jonge vrouwen, die het kustpad in Zeeland wandelen, het wat minder bekende zusje van het bij het grote publiek zeer bekende Pieterpad, dat juist in oost- Nederland loopt. Er raken vrouwen vermist, er worden vrouwen vermoord en er is een vrouw die een vreemde uitslag overhoudt aan een kus in de kroeg. De samenhang tussen al deze zaken wordt onderzocht door rechercheur Katja, een jonge weduwe, met een dochter in de leeftijdscategorie van de wandelaarsters, en haar collega Job. De zaak wordt best complex, wanneer er ook feiten in Belgie spelen. Katja verdenkt steeds de zedendelinquent die bij een eerder onderzoek naar voren kwam, maar die ze daarvoor nooit hebben kunnen pakken en die ook nu een alibi lijkt te hebben. Zit haar intuïtie toch goed? Job beschuldigt haar van een tunnelvisie. Het boek wist mij op het puntje van mijn stoel te houden,ondanks dat ik een deel van het verhaal al wel zag aankomen.