spannend!!
Met de boekenclub De boekenreizigers hebben we Primeur van Jimmy Cams gelezen.
Op de cover zie je de donkere skyline van New York. De tekst op de cover maakt je nieuwsgierig wat er gebeuren gaat in dit boek.
We maken kennis met Noor Hakimi, op zeer jonge leeftijd is zij met haar ouders naar Amerika gevlucht. Ze is werkzaam als journalist voor een kleine krant in New York. In een park in Brooklyn vindt ze een verminkt lichaam van een man. Zij maakt foto’s en belt daarna de politie. Op het slachtoffer staat een woord. Noor is niet voor niets journalist en gaat op onderzoek uit. Daarna is ze bij nog 2 moordslachtoffers als eerste erbij. De politie vindt het zeer verdacht dat ze er als eerste steeds bij is. kent zij de moordenaar? Kent zij de slachtoffers? Er blijkt al snel dat er dingen vanuit het verleden meespelen bij deze moorden. De slachtoffers blijken gelinkt te zijn door het verleden, Oost- duitland, corruptie misbruik en nog meer. Het is een gepuzzel om de linken te leggen. Ook Noor zelf maakt het nodige aan racisme mee.
Primeur is mijn eerste boek ven Jimmy Cams en smaakt naar meer. Ik ga zeker zijn eerdere boeken lezen. De schrijfstijl is zeer beeldend. Vanaf de eerste pagina word je het verhaal ingezogen en maakt je benieuwd naar wat er gebeurt is. Het feit dat Noor steeds met een primeur kan komen maakt je wantrouwend tegen haar. De informatie die je krijgt bij ieder begin van een hoofdstuk zorgt ervoor dat je gelijk weet waar je aan toe bent en dat maakt het prettig lezen. De afwisseling tussen heden en verleden zorgt ervoor dat je alert moet blijven tijdens het lezen, maar zorgt ook voor de nodige spanning. Houd je van thrillers met een verhaal dan is diy boek een aanrader en ik kan dan ook alleen zeggen lezen dit boek.