Oude liefde roest niet!
Voor de boekenclub De boekenreizigers olv Erna Eikhoudt heb ik het boek South Whitley Indiana, de stilte na Angie van Pim Molemaker mogen lezen.
De Lincoln tunnel, Jersey City, Newark, de razend drukke ochtend-
spits en de ergste piek van een scherpe hoofdpijn liggen achter me.
Nathalie neemt vrijwel direct op.
‘Hoe is het? Heb je al iets van je vader gehoord?’
‘In zijn geboorteplaats … Lafayette, Louisiana. Die gek is daar
in zijn eentje naartoe gereden, meer dan 1500 kilometer in twee
dagen! Ik vlieg vanmiddag die kant op.’
‘Heb je enig idee waarom hij daarheen gegaan is?’
‘Hooguit een vermoeden. Hij wil er niets over zeggen.
De jonge Maurice gaat een jaar naar Indiana. Hij heeft het daar erg naar zijn zin. Hij krijgt een relatie met de mooie Angie. Helaas moet hij op een gegeven moment toch weer terug naar Nederland. Op een gegeven moment keert hij terug naar Indiana samen met zijn vrouw Michelle. Hij ontmoet daar Angie weer, ze praten met elkaar en zij verteld hem een groot geheim. Dit geheim laat zijn huwelijk dat al niet goed was uit elkaar vallen. Later gaat Maurice nogmaals naar Indiana terug om nogmaals het gesprek aan te gaan met Angie. In het vliegtuig ontmoet hij Nathalie met wie hij gelijk een klik heeft. Hoe dit verder verloopt? Ontmoet hij Angie? Kunnen ze alles uitpraten?
Wat een geweldig boek om te lezen. Het is een boek dat ik iedereen die van psychologische boeken houdt aan zou raden. Vanaf de eerste zin zat ik zo in het boek dat ik echt wilde weten hoe het zou aflopen. De schrijfstijl is prettig, het lijkt alsof je zelf in het verhaal zit. De songteksten maken het helemaal compleet. Pim is zeker in deze omgeving van de VS geweest. Hij verteld zo filmisch over de plekken. Er worden thema’s aangesneden als familie, racisme, discriminatie van homo’s, verloren liefdes. Het zou mij niet verbazen als die boek een verfilming zou krijgen. Ik kan het echt alleen maar aanraden aan een ieder om dit boek te gaan lezen want het is een echte pageturner.
De Lincoln tunnel, Jersey City, Newark, de razend drukke ochtend-
spits en de ergste piek van een scherpe hoofdpijn liggen achter me.
Nathalie neemt vrijwel direct op.
‘Hoe is het? Heb je al iets van je vader gehoord?’
‘In zijn geboorteplaats … Lafayette, Louisiana. Die gek is daar
in zijn eentje naartoe gereden, meer dan 1500 kilometer in twee
dagen! Ik vlieg vanmiddag die kant op.’
‘Heb je enig idee waarom hij daarheen gegaan is?’
‘Hooguit een vermoeden. Hij wil er niets over zeggen.