heerlijk boek

Bettina1 16 september 2025
Met de boekenclub De boekenreizigers heb ik het boek Tussen sneeuw en bloed van Tamara Geraeds gelezen.
De cover is echt een prachtige cover met heel veel details. Tussen sneeuw in het wit en bloed in het rood. Je ziet allemaal naaldbomen met sneeuw en een vrouw in het rood gekleed. Is zij dood of gewond? Het maakt mij zeker nieuwsgierig en wilde het boek graag lezen.
Een au pair, een geheime affaire een gruwelijke moord.
Toen ze eindelijk met haar koffers de aankomsthal betrad, gierden de zenuwen toch door haar lijf. Onzekerh?eid trok aan haar hart. Wat als het in het echt niet klikte? Wat als de oudste haar geen kans gaf? Wat als één van de andere reizigers haar herkende
In het boek heb ik kennis gemaakt met Iris. Iris heeft een vervelende ervaring in Nederland gehad en om hier overheen te komen gaat zij als au pair werken in IJsland, bij Maren en Finmur en hun vier kinderen. Twee pubers, een kleuter en baby. Lukasz is geen fan van Iris, hij vindt dat hij geen oppas nodig heeft. De overige drie kinderen zijn heel blij met haar. Iris leert Dario kennen de ex en vader van de twee oudste kinderen van Maren. Ze vinden elkaar leuk, maar dan krijgt Iris dreigbrieven. Dario denkt dat het zijn ex-vriendin is die hier achter zit. Dan wordt zij dood gevonden en wordt Dario hier van verdacht. Heeft hij het gedaan? Iris gaat op zoek naar de dader. Vindt zij de dader?
De proloog begint gelijk heftig en zet de toon voor de rest van het verhaal. Ik vind het een boek wat lekker geschreven is. IJsland is mooi omschreven en ik waande mij soms daar. Iris wordt omschreven als een leuke, lieve vrouw en ik leefde ook echt met haar mee. Het verhaal is zo geschreven dat ik niet kon stoppen met lezen. Ik wilde weten wat er gebeurt was. Het boek is een aanrader voor iedereen die houdt van een thriller met diepgang.

Meer recensies van Bettina1