de vergruizer

Bettina1 29 augustus 2025
Met de boekenclub De Boekenreizigers hebben we Vergruizer van Alexander Olbrechts gelezen.

De cover is in de groene kleur gemaakt. Met in het lichtgroen een silhouet van een man met een pistool. Er komt een schip aan. Het is een opvallende cover die je zeker aanmoedigt om het boek te pakken en te bekijken.

De Informant begeleidde me langs verschillende straten en meerdere malen kreeg ik het gevoel dat hij me in een hinderlaag wilde lokken. Helaas voor de Informant was de door hem uitgekozen straat leeg en ik las de teleurstelling in zijn ogen. Hij had gehoopt dat er bekende mensen zouden opduiken om hem te redden. Dit gegeven leerde me dat ik hem moest doden aan het einde van onze rit.

In dit boek leren we de vergruizer kennen. Een huurmoordenaar. Voor grote sommen geld legt hij mensen om. Hij moet een magistraat en haar gevolg ombrengen. Het gaat niet helemaal goed en de vergruizer moet zorgen dat het toch nog goed komt allemaal. Hij moet bij zijn geliefde weg omdat hij haar anders in gevaar brengt, hierdoor merk je dat hij menselijke trekjes heeft. Kort daarop moet hij een staatsman ombrengen. Lukt het hem? Komt het goed met zijn liefde?

Het boek is filmisch geschreven en daardoor zit je snel in het verhaal. Ik moet echter zeggen dat het niet mijn soort boek is, maar dat neemt niet weg dat het boek geweldig geschreven is en dat ik zeker geloof dat als je van deze stijl houdt het een geweldig boek is. Ik laat mijn mening daarom niet meetellen met de aantal sterren. Ondanks de harde acties zit er zeker humor in het boek. Het plot zit goed in elkaar en ik raad dan dus iedereen aan dit boek te lezen en zelf zijn of haar oordeel te vellen

Meer recensies van Bettina1