Geweldig!

Bettina1 08 mei 2025
Met de leesclub De boekenreizigers olv Erna Eikhoudt heb ik het boek Water en wolfskers van Anke Verbraak gelezen.

De cover is prachtig. Een mooie zonsondergang met water en bloemen.

Ik rij terug naar kantoor. Op het moment dat ik uitstap, rijdt een politiewagen langzaam de straat in. Tegelijkertijd gaat mijn mobiel. Het is Lynn. Snel neem ik op, altijd nieuwsgierig wat ze te melden heeft. Vanuit mijn ooghoeken registreer ik dat de politiewagen achter mijn auto parkeert en dat er een man en een vrouw uitstappen, allebei in uniform.” Britt” roept Lynn. Ze klinkt in paniek. Haar stem breekt. “ Er is iets verschrikkelijks gebeurd. Ik kom naar je toe. Ik ben er bijna.” Ik draai me om. Beide agenten staan op een steenworp afstand en bekijken me behoedzaam. Ik houd de telefoon aan mijn oor, terwijl ik Lynn mijn naam hoor roepen. Mijn tas ploft als een zak aardappelen op de grond. Ik staar naar de agenten, zij blijven op een gepaste afstand zolang ik de telefoon aan mijn oor heb. Het is alsof de grond onder mijn voeten uiteengereten wordt en ik in diep, donker gat val, zoals het voelt wanneer je bijna in slaap bent en je in een spiraal naar de diepte getrokken wordt.

Britt is een leuke jonge vrouw, zij is makelaar en erg succesvol in haar werk. op dit moment is het rustig in de huizenmarkt. Op dit moment heeft ze een aan/uit relatie met Michiel, Michiel wil meer, maar Britt niet. Op een gegeven moment staat haar oude liefde Oscar voor de deur, die zegt een huis te willen kopen. Hierdoor krijgt ze weer last van oude trauma’s die naar boven komen bij Britt. Dan gebeurt er iets vreselijks en Britt houdt dit geheim voor Michiel. Michiel wantrouwt haar hierdoor. Komt het nog goed met Michiel en Britt? Blijft het geheim van Britt een geheim?

Wat een heerlijk boek om te lezen. Ik heb het in 1 dag uitgelezen omdat ik niet kon stoppen. wat een geweldig debuut. Anke schrijft korte hoofdstukken die fijn te lezen zijn. Het verhaal is geschreven vanuit de kant van Britt. Het heeft de thema’s in zich zoals liefde, manipulatie, jaloezie en ook de invloed van het verleden op het nu. Het verhaal speelt zich af in het heden en verleden en dat zorgt ervoor dat je goed moet opletten maar dat maakt het juist prettig om te lezen. Ik kan het boek alleen maar aanraden!

Meer recensies van Bettina1