Advertentie

Sandra J. Paul is geboren en getogen in België. Ze schrijft veelzijdig; young adult-boeken, thrillers en in 2015 debuteerde zij met de Eilanden-reeks. Haar boeken zijn vaak psychologisch getinte verhalen met een paranormale toets.

Wanneer Jim Vermeersch, bekendste Londense patissier, wakker wordt ontdekt hij dat hij niet in zijn eigen Londense bed ligt. Wat doen die 3 katten en die hond bij hem in de slaapkamer? Hij heeft immers geen huisdieren. Steeds meer vragen komen in zijn hoofd op; waar is zijn vrouw Iris, wat doet hij in zijn totaal verbouwde ouderlijk huis en hoe komt het dat Vince, zijn zoon, ouder is? Wanneer hij probeert uit te vinden wat er aan de hand is kan hij nergens het telefoonnummer van zijn beste vriend Joris vinden en hoe komt het dat Iris ook niet meer in zijn contacten lijst staat? Mede door Vince, zijn vijandige norse puberzoon, komt hij erachter dat hij de afgelopen 2 jaar van zijn leven kwijt is. Geen herinneringen, niets meer. Wat is er aan de hand en waarom is dit gebeurd en belangrijk ook is hoe dit op te lossen?
In het begin wordt het boek verdeeld in hoofdstukken met Jim of Vince als uitgangspunt. De wisseling in tijden wordt duidelijk aangegeven met een datum.
Vanaf het begin wordt je als lezer het verhaal ingetrokken en het laat je niet meer los. De makkelijke schrijfstijl en het feit dat je plotwending na plotwending krijgt voorgeschreven zorgt ervoor dat je verder wilt lezen. Het verhaal is zeer goed in elkaar gezet en de schrijfster weet je tot aan de laatste letters nog te verrassen.
Als lezer is het niet moeilijk om je in te leven in de personages, zowel in Jim als in Vince. Je voelt hun onmacht, hun woede maar ook hun liefde onder de vele ruwe lagen van hun leven. Mede door niet te veel personages in het boek te verwerken zijn de karakters goed uitgewerkt.
Kwijt is een verschrikkelijk spannend, goed geschreven en moeilijk weg te leggen thriller.

Reacties op: Verrassend tot de laatste letter

101
Kwijt - Sandra J. Paul
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,95
E-book prijsvergelijker