Verrassend goed verhaal
Via @lottelivre en @amboanthos mocht ik dit mooie verhaal al lezen vóór de release datum van vandaag. Wat een eer! Vooraf had ik totaal geen idee wat ik mocht verwachten en het slot van het boek was dan ook echt een grote verrassing voor me.
Maak kennis met Simi, Boo en Ronke; drie hartsvriendinnen van Brits/Nigiriaanse afkomst. Ze hehben ieder zo hun eigen problemen; Boo heeft het idee 'vast' te zitten in haar relatie en het moederschap, Simi en haar man staan niet op één lijn als het gaat om het stichten van een gezin (hoewel hij dat wel denkt) en Ronke lijkt weer een foute man te hebben aangetrokken terwijl zij juist niets liever wil dan wat haar vriendinnen hebben. Als zij bevriend raken met Isobel, een rijke en opvallende verschijning, lijkt ineens hun vriendschap op het spel te komen staan...
Als ik eerlijk ben begon ik niet lekker aan het boek; ik vond de taal die gebruikt werd wat grof en het verhaal leek me niet te pakken. Dit veranderde ineens toen er wat 'dingen' begonnen te veranderen. Het verhaal werd interessanter en ik wilde echt graag weten hoe het nou verder zou gaan met de meiden. Het verhaal is zo opgebouwd dat elk hoofdstuk één perspectief verteld; vanuit Ronke, Boo en Simi. Zo leer je ze alledrie goed kennen en zit je er helemaal in.
Het slot zorgde voor een hoop open vragen, waardoor ik eigenlijk hoop op een vervolg!
Het was leuk om een klein stukje kennis te maken met de Nigeriaanse cultuur, voor mij eens iets totaal anders en vernieuwend. Uiteindelijk dus een dikke voldoende voor dit boek!