Heerlijk boek!

Twee weken geleden was ik bij de boekpresentatie van En wat dan liefde is van @lis1988 en natuurlijk kon ik niet naar huis zonder een exemplaar van haar nieuwste boek mee te nemen!

Het verhaal gaat over Rozemarijn, die haar leven goed op de rit heeft: overdag ontwerpt ze maatpakken en ‘s avonds geniet ze van haar tijd met de vriendengroep Katjelam. Maar de laatste tijd verruilen steeds meer vrienden drank en drugs voor een rustig gezinsbestaan — dat zet haar leven ineens in een ander daglicht.

Wanneer haar vriendin Nikita gaat trouwen, krijgt Rozemarijn twee grote uitdagingen op haar bord: ze heeft dringend een +1 nodig voor de bruiloft én moet een vrijgezellenfeest organiseren voor een groep vrouwen die elkaar amper kunnen luchten of zien.
Gelukkig krijgt ze hulp van Mindel, de ceremoniemeester, met wie ze al snel een bijzondere band opbouwt.
En misschien is er zelfs een oplossing voor haar +1 probleem in de vorm van de charmante, grappige Magnus. Want ondanks dat ze haar leven perfect vindt zonder relatie, begint ze zich af te vragen: is dit alles, of zou er toch meer kunnen zijn? Wat wil ze nou eigenlijk?

Lisette Jonkman weet met haar vlotte schrijfstijl vol humor een prachtig verhaal te creëren, vol met liefde, vriendschap en zelfontdekking. Het leest als een trein en zit bomvol herkenbare situaties, grappige maar ook ontroerende momenten.

Rozemarijn ondergaat een prachtige groei in dit boek. Haar leven lijkt eerst op een chaotische puzzel, maar stukje bij beetje komt alles samen. Terwijl haar drukke leven even tot stilstand komt, begint ze zichzelf eindelijk echt te begrijpen. Het is bijzonder om te zien hoe ze haar weg vindt en langzaam de puzzelstukjes in elkaar laat vallen.

Meer recensies van boekentipsvananna