Dit boek is vóór de wolf!

Dit boek is voor de wolf is allesbehalve een standaard informatief boek over wolven. Het begint en eindigt als een sprookje, maar niet op de manier die je kent en zou verwachten.

Eet de wolf het meisje op?
Heeft oma een geweer en schiet ze de wolf dood?
Komt er een jager die met een mes het meisje uit de buik van de wolf redt?

Even geduld... eerst moet je meer weten. Meer over de wolf!

Dit boek zit boordevol interessante feiten over wolven. Je leert over het leven in een roedel, hoe een wolf een thuis vindt en welke lange reis hij heeft gemaakt om zich in Nederland te vestigen. Ook lees je over de verschillende codes die wolven in ons land krijgen, zoals GW998F: Grijze Wolf 998, F: een vrouwtje.

Daarnaast worden ontwikkelingen rondom de wolf belicht, zoals het aantal schapen dat door een wolf is gedood – in scherpe tegenstelling tot de 600.000 schapen die jaarlijks door mensen worden geslacht.
Deze feiten worden op een luchtige en visueel grappige manier gepresenteerd, met illustraties van @barbarastok die aanzetten tot nadenken.

Dit is het perfecte boek voor nieuwsgierige jonge lezers: vol boeiende weetjes, cijfers, humor en leuke illustraties!

Meer recensies van boekentipsvananna