De laatste wens
In De laatste wens lijkt het leven van Nadja in één klap ineen te storten. Samen met haar man Steven runt ze een begrafenisonderneming, tot hij op een avond verongelukt. De politie gaat uit van een ongeluk, maar Nadja twijfelt. Als ze aanwijzingen ontdekt die wijzen op opzet en er meer slachtoffers vallen, groeit haar angst. Iemand heeft het op haar gemunt—maar wie? En waarom?
Dit is de tweede thriller van @mariekedamen die ik heb gelezen, na Het perfecte gezin (aanrader!) en wow wat is dit ook weer een leuk en vooral ontzettend spannend en meeslepend verhaal. Marieke’s schrijfstijl is lekker vlot en leest daardoor heerlijk en de opbouw houdt je continu geboeid. Vanaf de eerste bladzijde ben je aan het gissen: wie heeft ervoor gezorgd dat Stevens auto van de weg raakte? En met welk motief? Ook de gebeurtenissen daarna lieten mij alleen maar met vragen achter waardoor ik niet kon stoppen met lezen.
Het verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven—Nadja en de moordenaar—waardoor je als lezer steeds een stukje meer ontdekt. Het speelt zich grotendeels af in het heden, met flashbacks naar het verleden. Wat ik vooral sterk vind, is hoe realistisch deze thriller aanvoelt. Alles wat er gebeurt, zou ook in het echte leven kunnen gebeuren, en dat maakt het des te meeslepender.
Bedankt @worldofthrillers @harpercollins_holland dat ik dit boek al voor uit mocht lezen