Waar is Epi?

In Waar is Epi? lees je over Olivia, die niet kan slapen en haar ouders hoort praten over Epi – haar opa. Ze zeggen dat hij er niet meer is, maar waar is hij dan? Is hij op reis? Maar met wie dan? Alleen? En waar naartoe? Olivia maakt haar broer wakker, maar ook hij weet niet waar opa is. Samen gaan ze op zoek naar Epi.

De zoektocht naar opa Epi leidt hen langs bijzondere herinneringen en speciale plekken die hen aan hun opa doen denken. Olivia denkt uiteindelijk te weten waar hij is: onderweg naar ‘het Mysterie’. Dit woord vond ik wat verwarrend in het verhaal, maar de omschrijving van ‘het mysterie’ vond ik wel erg mooi.

Het mysterie is namelijk in de lucht, in de wolken, maar ook in de natuur. Het leeft in alle vogels, bomen en bloemen. Het is overal om je heen.

Het is een prentenboek met een mooie boodschap, geschikt voor jonge kinderen die te maken krijgen met het overlijden van een grootouder. De boodschap die dit verhaal overbrengt – dat een overleden persoon altijd bij je is in je gedachten en herinneringen – is mooi en kan troost bieden.
De illustraties in het boek zijn ontzettend schattig. De jonge kinderen zijn op een heel lieve manier geïllustreerd, en de kleurrijke tekeningen maken het prentenboek ontzettend leuk!

Zolang wij samen zijn en verhalen over hem delen, dan is hij overal waar wij zijn.

Meer recensies van boekentipsvananna