Heerlijke feelgood!
Deel 2 in de ‘elkaar serie’. Maar dit verhaal is ook prima als stand alone te lezen.
We maken kennis met de reislustige Ellemieke en Daan de eigenaar van lunchcafé Bikke. Daan zoekt een medewerker en Ellemieke komt op het juiste tijdstip om de hoek kijken. Zij komt net terug van haar reis en spaart voor haar volgende reis. Ze zijn feilloos op elkaar ingewerkt, niet alleen in Bikke maar ook bij elkaar. Ze zijn stapel op elkaar maar toch knaagt het bij Ellemieke om weer een reis te maken. Houden van is ook elkaar loslaten en dat is wat ze doen… Ellemieke gaat aan de overkant bij de ijssalon werken om te sparen voor haar volgende reis. Maar hoe is het om dagelijks met je ex geconfronteerd te worden? Houden ze het vol of is hun liefde toch sterker dan dat ze willen toegeven…?
We lezen vanuit de personages van Ellemieke en Daan. Met hier en daar ook terugblikken naar het verleden. Die heeft Mienke netjes gedaan, zo heeft ze meer diepgang in de personages gecreëerd en wordt duidelijk waar bepaalde gevoelens vandaan komen. Het is een heerlijk vlot geschreven verhaal waar ook de personages in voorkomen van ‘Geknipt voor elkaar’. Toch is dit verhaal prima los te lezen!
Er zit een mooie rode draad in van rouw en loslaten. Ondanks de gecompliceerde rouw is het een luchtig boek en valt het niet zwaar.
Voor de Limburgers onder ons.. heerlijk dat dialect erdoorheen! Heel leuk gedaan! Dit maakt de plek, Maastricht, waar het verhaal zich afspeelt realistischer.
Bestemd voor elkaar is een heerlijke feelgood waarbij de twee personages elkaar loslaten vanuit het houden van. Liefde en rouw weven op een liefdevolle manier door het verhaal heen. Het is een krachtig en realistische feelgood, een aanrader!
Dankjewel voor dit recensie exemplaar!
Dankjewel voor dit recensie exemplaar!