Advertentie

Alhoewel deze recensie Nederlands is is dit verhaal engels en momenteel niet in het Nederlands beschikbaar.

The apprentice storyteller is een combinatie van sci-fi en fantasy met een uitgebreid uitgedachte wereld waar dit verhaal zich in afspeeld.

“We can think the strangest things when we stop listening to the truth that’s in our hearts”

Viola Alerion is de beste verhalenverteller in het Haldrianse rijk. Ze is altijd onderweg en blijft nooit lang op dezelfde plek. Onderweg deelt zij de magie van haar prachtige verhalen. Na een van haar shows komt er een jongen op haar af, hij wil haar leerling worden en met haar meereizen. Eigenlijk wil ze dit niet, maar de jongen neemt geen genoegen met nee en weet Viola zo ver te krijgen hem mee te nemen als haar leerling. Wat de jongen echter niet weet, is dat Viola niet rondreist omdat ze dit zelf wil, maar omdat ze van iets wegvlucht. Ze is op de vlucht voor het rijk.

Deze uitgemergelde jongen van dertien blijkt veel meer dan een jongentje met een droom. Naarmate ze samen reizen ontdekt Viola dat hij bijzondere talenten en wijsheden bezit. Er volgt een reis vol onzekerheid, spanning en leerzame momenten. Deze karakters hebben een bijzondere dynamiek samen en verschillen enorm. Ze lijken niet goed samen te kunnen maar groeien beide door hun tijd samen.

De sfeer, omgeving en karakters in dit boek zijn uitgebreid beschreven en duidelijk goed uitgewerkt. Verschillende interacties en wijsheden in dit boek zetten aan tot nadenken. Een slim geschreven en interessant verhaal.

Reacties op: Een goed geschreven combinatie van sci-fi en fantasy

1
The Apprentice Storyteller - Astrid Vogel de Johnsson
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners