Een geslaagde verzameling spanning, van thriller tot licht horrorgehalte.

Booksanddreamz Booksanddreamz
3 mrt 2021

“Alleen in het donker” is de eerste verhalenbundel in de categorie spannende verhalenbundels van uitgeverij Books & Butterflies. Je leest er vijf verhalen van vijf verschillende auteurs.

Het eerste verhaal is “De blokhut” van Annette Akkerman. Hierin gaan Bart en Femke op reis naar Zweden. Hun trektocht brengt hen naar the middle of nowhere, waar geen gsm-bereik is en geen mens te bespeuren is. Of toch wel?
Dit is een leuk verhaal met wat spanning erin, zoals van een thriller verwacht wordt.

“Het krot” van Jolien De Pauw is het tweede verhaal. Een vriendengroep heeft een traditie opgebouwd om spullen te verstoppen en te gaan zoeken in een verkrotte woning in het dorp. Er leven echter heel wat mythes over deze woning. Is het wel verantwoord om hier naar binnen te gaan?
Dit is een zeer spannend verhaal, met wat horrorelementen erin. Ik ben blij dat ik dit niet ’s avonds laat heb gelezen.

“Zoete wraak” is nummer drie en werd geschreven door Sarina De Wolf. Een gezin gaat op vakantie naar een B&B. Dochter Kathy kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaat een kijkje nemen in het mysterieuze tuinhuis van het domein. Dat had ze misschien beter niet gedaan…
Ook dit verhaal brengt de nodige spanning met zich mee.

Verhaal vier is van de hand van Guido Eekhaut en kreeg als titel “De glimlachende dode”. Recent overleden mensen worden hier even uit de dood gehaald door een medium.
In dit verhaal maak je kennis met bovennatuurlijke zaken, wat ik sowieso wel een creepy idee vind.

Tot slot lees je “De rode roos” van Kate Reen. Lucas en Melissa zijn collega’s die er een affaire op na houden. In dit verhaal lees je wat de gevolgen voor hen zijn...
Net zoals het eerste verhaal sluit dit meer aan bij een typische thriller.

“Alleen in het donker” maakt de verwachting van spannende verhalen meer dan waar en er zit ook variatie in de spanningsgraad in. Dat maakt de bundel leuk! Een geslaagde verzameling verhalen als je het mij vraagt.
Bedankt uitgeverij Books & Butterflies voor dit recensie-exemplaar!

Meer recensies van Booksanddreamz