Een gezellig topdebuut!

Booksanddreamz Booksanddreamz
23 apr 2021

“Meester in de liefde” is de debuutroman van de Nederlandse Peggy Tchai. Het is tevens het eerste boek uit de Meester-serie.

“Meester in de liefde” beschrijft het leven en de vriendschap van de beste vriendinnen Jess en Lucie. Hun liefdesleven blijkt bij beiden wel enige turbulentie met zich mee te brengen. Het wordt nog moeilijker wanneer Jess ontdekt dat Lucies vriendje iets verzwijgt. Bovendien zijn er bij Jess op het werk wat perikelen. Hoe moet ze hiermee omgaan en welke keuzes moet ze maken? En wat is nu het belangrijkste: werk, liefde of vriendschap?

Om te beginnen heeft deze feelgood een prachtige cover, die uitnodigt om dit boek mee te nemen en te lezen. De schrijfstijl is heel erg leuk. Het verhaal wordt verteld in de derde persoon. Het begint origineel, want het is niet het hoofdpersonage waarmee van start wordt gegaan. Het werk en privéleven van Jess en Lucie komt uitgebreid aan bod, alsook hun vriendschap en ergernissen en natuurlijk hun liefdesleven. Je leert hen dus goed kennen en ik voelde echt een warme connectie met hen en tussen hen.
Het verhaal op zich leest vlot, maar door de keuze van bladvulling en interlinie las ik dit boek trager door dan gewoonlijk. Mij stoorde dit echter niet, omdat ik niet genoeg kon krijgen van deze feelgood.
Het einde vond ik verrassend in positieve zin! Het is niet het einde dat je verwacht tijdens het lezen, maar dat vind ik een goede keuze van de auteur. Het plot klopt immers wel en past bij de opbouw van het verhaal.
Ik raad het boek dan ook aan iedereen aan.

Meer recensies van Booksanddreamz