Het te snel bekend maken van de moordenaar wordt goed gemaakt door de spanning die er nog op volgt.

Booksanddreamz 06 maart 2025
Milou heeft nood aan een pauze van haar relatie. In een impulsieve bui solliciteert ze naar een tijdelijke baan in Noorwegen en ze vertrekt halsoverkop, haar vriendin Nova in verbijstering achterlatend. In de rust van de natuur hoopt ze alles voor zichzelf op een rijtje te kunnen zetten.
De sereniteit van het sneeuwlandschap wordt echter bruut verstoord wanneer er een moord gebeurt in het hotel waar Milou werkt. Iedereen kan de dader zijn en Milou weet niet meer wie ze kan vertrouwen. Ze slaat opnieuw op de vlucht. De vraag is alleen wat dodelijker is: de moordenaar of de ijzige kou.

Stervenskoud heeft een passende cover die het uitgebreide sneeuwlandschap als achtergrond schetst.
Het verhaal begint met een intrigerende proloog, waarbij een monoloog aan bod komt van een ik-personage. Diezelfde persoon komt in het verhaal meermaals aan bod en zorgt voor spanningsopbouw. Deze delen staan cursief gedrukt. Het hoofdverhaal draait om Milou, die als receptioniste ad interim in een knus hotel in Noorwegen gaat werken. Aanvankelijk start haar verhaal in Nederland, maar deze locatie wordt al snel verruild voor een afgelegen Noorse setting. De gezellige sfeer slaat eveneens snel om naar een grimmige situatie en de spanning wordt verder opgebouwd. Er gebeurt een moord, waarbij je in de volgende hoofdstukken zou verwachten dat de puzzel stukje per stukje wordt samengelegd.
Echter blijkt de lezer al snel na de moord meer informatie te krijgen dan de personages, hoewel het in een spannende thriller andersom zou moeten zijn. Uit het niets wordt ook de identiteit van de moordenaar op een presenteerblaadje aangeboden, waar dit nog helemaal niet hoefde prijs gegeven te worden. Dit is toch wel een domper op de spanning!
Gelukkig volgen er nog plottwists waarbij de auteur opnieuw spanning in het verhaal brengt en het toch nog het doorlezen waard wordt.
Hoewel Noortje Brink in Stervenskoud zoals altijd de vakantielocatie goed weet neer te zetten, gaat de thrillersfeer deels verloren door de dader te snel prijs te geven. Niet het beste werk van deze auteur, maar ondanks de minpunten, toch een fijn winters verhaal.
Bedankt, Loft Publishing, dat ik mocht deelnemen aan de blogtour.

Meer recensies van Booksanddreamz