Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een ideaal boek voor wie wil weten of de schrijfstijl en de inhoud van de bloemeneilandserie hen bevalt.

Booksanddreamz 26 november 2023
Sylvia woont en werkt op het bloemeneiland, een eilandje voor de kust van Bretagne. Het klimaat is er winderig, maar gematigd. Wanneer Sylvia boodschappen gaat doen op het vasteland en er onverwachts een winterse storm opsteekt, is ze genoodzaakt voorlopig op het vasteland te blijven. Ze kan terecht bij haar familielid Rozenn. Daar krijgt ze het liefdesverhaal te horen over Maart en Rozenn.

Tamara Bach werd geboren in 1976 in Duitsland. In 2002 schreef ze haar eerste manuscript ‘Marsmeisje’. Ze won in haar schrijfcarrière meerdere prijzen.
‘Winterliefde op het bloemeneiland’ is een novelle en vormt de introductie op haar bloemeneilandserie.

Dit verhaal werd als paperback uitgegeven, ondanks dat het slechts 76 pagina’s telt. Daarna volgen nog de eerste twee hoofdstukken van ‘Het bloemeneiland’.
Deze reeks behoort tot het genre roman.
‘Winterliefde op het bloemeneiland’ is een liefdesverhaal, waarin echter ook een spannend stukje voorkomt. In vier hoofdstukken krijg je daardoor toch voldoende variatie en leer je een aantal personages uit de reeks kennen. Het is een ideaal boek voor wie wil weten of de schrijfstijl en de inhoud van de bloemeneilandserie hen bevalt.
De personages zijn volwassenen die hun leven al op de rit hebben. Je leert hen kennen in hun dagdagelijkse leven. Dit verhaal speelt zich af tussen kerst en nieuwjaar, maar het zijn vooral de weersomstandigheden die bepalend zijn voor het verhaal. Ook besteedt Tabea Bach aandacht aan de emoties die de revue passeren in heden en verleden.
‘Winterliefde op het bloemeneiland’ is vooral een aanrader voor wie kennis wil maken met de schrijfstijl van de auteur of met de bloemeneilandserie.
Bedankt uitgeverij Lannoo voor het recensie-exemplaar.
Rating: 3,5*

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Booksanddreamz