Kies je voor vergeving of wraak?
“Als de wereld op zijn duisterst is, moeten we dapper door de schaduwen reiken om het glorende licht te vinden.”
In de stad Fantome strijden twee bendes om de macht: de Dolken en de Mantels. Seraphine maakt samen met haar moeder Duister, een speciaal goedje waar de Dolken en de Mantels hun schaduwmagie mee voeden.
Als Sera op een dag thuiskomt treft ze haar moeder dood aan, vermoord door een Dolk.
Sera vlucht naar de stad en sluit zich aan bij de Mantels. Seraphine zint op wraak maar de stad is onrustig. Plotseling verschijnen er monsters in de straten en dan is er ook nog die jonge Dolk Ransom, die de opdracht heeft gekregen om Sera uit de weg te ruimen…
Wat heb ik genoten van dit boek! Vanaf de eerste pagina zat ik al in het verhaal, dit is echt zo’n boek wat je binnen een paar dagen uit leest. De schrijfstijl vind ik heel meeslepend en de worldbuilding is net als het magiesysteem duidelijk en goed te volgen.
De stad Fantome werd zo beeldend beschreven dat ik de straatjes gelijk voor me zag. De eeuwenoude strijd tussen de Dolken en de Mantels zorgt voor flink wat spanning. Je leest het verhaal vanuit twee perspectieven; die van Seraphine en die van Ransom. Omdat je in het hoofd van beide personages duikt beleef je het verhaal nog intenser. Je leert over hun verleden en alles wat ze hebben meegemaakt, stukje bij beetje leer je de beweegredenen van de personages ook steeds beter begrijpen.
Bovendien vond ik de bijpersonages ook erg leuk, die gaven een bepaalde luchtigheid aan het verhaal.
De band tussen Seraphine en Ransom groeit gedurende het verhaal langzaam van haat naar iets anders, iets gevaarlijks…
Wanneer hun levens steeds meer in elkaar verwikkeld raken komen ze voor onmogelijke keuzes te staan.
Hoe blijf je trouw aan jezelf?
En kies je voor vergeving of wraak?
Een meeslepende YA fantasy waar je jezelf even helemaal in kunt verliezen! Soms vond ik het verhaal wat ongeloofwaardig en komen de personages een beetje naïef over maar door het hele verhaal en de wereld eromheen zorgde dit niet voor minder leesplezier.
Hoe blijf je trouw aan jezelf?
En kies je voor vergeving of wraak?