Sfeervol en hartverwarmend
Terlu is een eenzame bibliothecaresse, wanneer ze een verboden spreuk gebruikt wordt ze als straf in een houten beeld veranderd. Ze gaat een eenzame toekomst tegemoet, tot ze jaren later opeens ontwaakt op een winters eiland vol magische kassen. In die kassen ontmoet ze een norse tuinman en krijgt ze gezelschap van een pratende roos. Wanneer de magie steeds verder uit de kassen lijkt te verdwijnen moeten ze alles op alles zetten om dit eiland en deze magische kassen te redden.
The enchanted greenhouse is een hartverwarmende cosy fantasy, echt een perfect boek om te lezen tijdens deze donkere dagen.
De personages zijn ontzettend leuk uitgewerkt en de magische kassen worden tot in detail beschreven. Die beeldende beschrijvingen zorgen ervoor dat je de kassen en alle bijzondere planten meteen voor je ziet.
Ik vond dit echt heel leuk uitgedacht en het liefst zou je meteen naar dit eilandje willen vertrekken om er zelf rond te kijken.
Er zijn stukken in het verhaal waarin soms wat weinig gebeurd maar toch werd mijn aandacht telkens net weer op tijd getrokken om verder te blijven lezen. Het verhaal leest soms wat traag maar de magische plantenkassen wisten mij uiteindelijk toch genoeg te overtuigen.
Als je op zoek bent naar een magisch, sfeervol en hartverwarmend verhaal met de meest bijzondere kassen dan is dit echt iets voor jou!