Een indrukwekkend verhaal
Het huis van de vier winden is een indrukwekkend en aangrijpend boek dat je niet zomaar los laat. Elif Shafak weet haar personages helemaal tot leven te wekken en van begin tot eind zit je volledig in het verhaal.
Je wordt meegenomen in het leven van de personages en langzaam maar zeker leer je hen van binnenuit kennen. Shafak weet haar verhalen altijd met veel diepgang en gevoel op papier te zetten, ook bij dit boek werd ik meteen betoverd door haar mooie schrijfstijl.
Echt ontzettend knap geschreven en eigenlijk gewoon een mustread!
Een intense familiegeschiedenis die begint in een klein dorpje aan de Eufraat en ons uiteindelijk meeneemt naar Londen. Een verhaal over cultuur, tradities en overtuigingen die allesbepalend zijn.
Het verhaal begint bij Esma, een jonge Koerdische vrouw die de verschrikkelijke moord die haar broer heeft gepleegd probeert te verwerken. Esma reconstrueert het verhaal van haar familie en hoe het zover heeft kunnen komen. Het verhaal gaat drie generaties terug naar een klein dorpje aan de Eufraat. Pembe (de moeder van Esma) liet daar haar tweeling zus achter, zelf volgde ze haar man naar Londen. Ze proberen hier hun leven op te bouwen maar hun tradities en overtuigingen blijven hen achtervolgen, langzaam maar zeker verscheurd dit het gezin, met desastreuze gevolgen.
Echt ontzettend knap geschreven en eigenlijk gewoon een mustread!