Aangrijpende roman
Narcis is een bijzonder mooie roman over zes vrienden die opgroeien ten tijde van politieke verschuivingen en de opkomende Tweede Wereldoorlog.
Een verhaal met psychologische diepgang over vriendschap, liefde, geheimen, verraad en oorlog.
Het boek moet wat op gang komen en er zijn hoofdstukken waarin weinig gebeurt, toch vond ik het verhaal ontzettend boeiend.
De poëtische schrijfstijl van Judith Fanto zorgt ervoor dat je het verhaal echt voor je ziet, de beschrijvingen zijn gedetailleerd en kleurrijk. Bovendien zorgen de diepgaande personages voor die extra laag die het verhaal zo bijzonder maakt.
Manno is een sympathiek hoofdpersonage, hij observeert en fungeert als stille verbinder van de groep. Wanneer het nationaalsocialisme in opmars is ontstaan er langzaam maar zeker scheurtjes tussen de hechte vrienden.
Iedereen bewaart zo zijn geheimen, samen met de politieke onrust zorgt dit ervoor dat de vriendengroep nooit meer zal zijn zoals voorheen…
Een aangrijpende historische roman die laat zien hoeveel invloed een oorlog kan hebben op ieders leven. Een onvergetelijk boek vol verassende details en mooie beschrijvingen, echt de moeite waard om te lezen!
“Daar, dicht bij elkaar staand tussen de zomergeuren uit Baden, roken we onze gedeelde herinneringen. Met iedere ademteug slonk de afstand tussen heden en verleden en herstelde zich onze bindingskracht, als waren we elementen in een proefbuis.”