Een origineel debuut
Toen ik een paar enthousiaste recensies had gelezen over dit boek was ik zo nieuwsgierig dat ik hem direct besteld heb. Mijn aandacht werd meteen getrokken door de bijzondere vertelstructuur en de fijne schrijfstijl zorgde voor een prettige leeservaring. De namen heeft mijn hoge verwachtingen niet helemaal waargemaakt maar uiteindelijk vond ik het toch een mooi boek.
Waar gaat het verhaal over?
Het verhaal begint bij Cora die na een stormachtige nacht op pad is om de geboorte van haar pasgeboren zoontje aan te geven. Cora aarzelt welke naam ze hem gaat geven, zijn naam kan immers zijn hele levensloop gaan bepalen.
Wordt het Bear, Julian of toch Gordon?
Je wordt meegenomen in drie levens die parallel lopen aan elkaar waarin duidelijk wordt wat voor invloed de keuze van Cora heeft gehad op het leven van haar zoontje.
“Drie namen. Drie versies van een leven. Hoe je heet, kan je hele leven bepalen.”
De hoofdstukken van Bear, Julian en Gordon wisselen elkaar continu af.
Tussen de hoofdstukken door worden er sprongen gemaakt van 7 jaar. De grote tijdsprongen zorgde ervoor dat ik voor mijn gevoel soms best veel informatie miste. Bovendien duurde het even voordat ik in het verhaal zat omdat telkens wanneer je eenmaal aan het lezen was de hoofdstukken weer werden onderbroken.
Nu moet ik zeggen dat naar mate het boek vordert dit wel minder wordt omdat je uiteindelijk de personages allemaal goed leert kennen.
Dit boek heeft een mooie boodschap en eigenlijk geeft het vooral weer hoe bepaalde keuzes je levensloop kunnen beïnvloeden. Interessant om eens over na te denken!
Huiselijk geweld is een onderwerp wat ook aan bod komt in dit verhaal, soms vond ik het daardoor wat zwaar beladen, hier moet je dus tegen kunnen.
Al met al een mooi en origineel debuut. Aan de schrijfstijl ligt het niet dus ik ben zeker benieuwd naar meer werk van Florence Knapp in de toekomst!
Waar gaat het verhaal over?
Wordt het Bear, Julian of toch Gordon?
De hoofdstukken van Bear, Julian en Gordon wisselen elkaar continu af.