Prachtig
Via een oproep van Kabook ben ik uitgekozen om dit boek te mogen recenseren. Alle ogen op jou verschijnt op 20 juni en is dan voor iedereen beschikbaar. Het is het debuut van deze auteur, dus ik ben extra benieuwd. Dankjewel kabookuitgevers voor het recensie-exemplaar!
Het verhaal wordt verteld vanuit Melody, een 29-jarige vrouw die werkt als contentstrateeg bij de gemeente. Hoewel ze haar werk niet bepaald inspirerend vindt, is het stabiel en betaalt het goed. Haar baas, Diana, is echter nogal dominant en beslist op een dag dat Melody een assertiviteitstraining moet volgen. Zoals gewoonlijk durft Melody geen tegengas te geven en laat ze het maar over zich heen komen.
Door een lastig liefdesverleden voelt Melody zich vaak onzeker en heeft ze moeite om echt zichzelf te zijn. Alles verandert als ze bericht krijgt dat haar geliefde tante in Italië is overleden. Tot haar verrassing erft ze de B&B van haar tante aan het prachtige Comomeer. Haar tante geloofde in haar en liet weten dat ze vertrouwen had in Melody’s capaciteiten om de B&B voort te zetten. Maar er is één voorwaarde: Melody moet deelnemen aan een tv-programma, een B&B-wedstrijd waar een grote geldprijs mee te winnen valt.
Ze besluit het avontuur aan te gaan en vertrekt naar Italië, haar familie en beste vriendin Lola achterlatend. Maar eenmaal daar begint de twijfel toe te slaan. Heeft ze de juiste keuze gemaakt door haar oude leven achter zich te laten? Dan, tijdens een maaltijd op een terras, een bord spaghetti alla carrettiera voor haar neus – ontmoet ze de charmante Benja Ricci. Was dit een toevallige ontmoeting of kruisen hun paden zich opnieuw?
Dit feelgoodboek ademt een heerlijke vakantiesfeer en is erg herkenbaar, vooral voor wie droomt van een nieuw avontuur. Het verhaal leest vlot en neemt je beeldend mee naar de setting, waardoor je jezelf zo in het verhaal ziet zitten. De hoofdpersoon Melody leer je goed kennen en haar ontwikkeling is mooi weergegeven. Thema’s als onzekerheid, jezelf durven zijn en stappen zetten in het onbekende komen op een treffende manier voorbij. Een zin die me bijzonder raakte was: “Problemen bestaan niet, alles wat op je pad komt is een levensles en ondanks dat jij die les mag leren, zijn er altijd mensen die je met liefde kunnen begeleiden op het levenspad.” Ik kijk ernaar uit om meer van deze auteur te lezen.