Prachtig

Het geluk in het bos is deel 2 van de serie het licht in de bomen. Heel erg bedankt voor dit recensie exemplaar @parkuitgevers @oceaanboeken . Ook is dit boek weer prachtig vertaald door @sylvias_boeken

Het verhaal wordt verteld vanuit twee perspectieven: dat van Franzi en van haar zus Luna. Franzi runt samen met haar vriend Matteo een gezellig café genaamd Franzi’s Haven in het plaatsje Darß. Luna is haar jongere zus, maar de twee hebben al jarenlang geen contact meer. Hun wegen zijn gescheiden toen hun ouders uit elkaar gingen: Franzi vertrok met hun moeder Jantje, terwijl Luna bij hun vader Stellan bleef. Sindsdien hebben ze elkaar niet meer gezien – Franzi was toen pas acht jaar oud.

Hoewel beide zussen het gemis van elkaar nog altijd voelen, is het Franzi die uiteindelijk de eerste stap zet. Ze besluit naar Brandenburg te reizen, waar Luna woont, een rit van nog geen drie uur, omdat ze op zoek wil naar een bijzonder schorsschilderij dat hun vader vroeger voor haar heeft gemaakt. Het kunstwerk, dat ze de naam Kala gaf, heeft voor haar een diepe emotionele waarde.

Luna leidt intussen een teruggetrokken leven en werkt als verkoopster op een biologische boerderij. Ze mijdt zoveel mogelijk sociaal contact en houdt zich liever op de achtergrond. Alles verandert echter wanneer de zussen elkaar eindelijk weer ontmoeten. De vraag is: kunnen ze hun oude band herstellen? En weet Luna waar het schilderij gebleven is, of begint er een zoektocht vol herinneringen en onverwachte wendingen?

Het geluk van het bos is een Mindful Romance. Het is weer heel mooi beschreven met een prachtige verhaallijn. Het neemt je mee in de levens van Franzi en Luna en je leert de personages goed kennen. Ik vond het ook erg mooi om te zien hoe Luna zich ontwikkelde gedurende het verhaal. Het is ook heel mooi om te zien dat oude personages vanuit het eerste deel weer in dit boek naar voren komen en dat het verhaal verder gaat waar het was gebleven. Je kan het op zichzelf staand lezen maar ik zou het eerste deel wel eerst gaan lezen omdat het toch verder gaat met een verhaal wat al geweest is. Ook heb ik de natuur door deze boeken meer leren waarderen en als ik nu in het bos loop denk ik toch onbewust aan deze boeken en verhalen.

Meer recensies van Bookstagram_byilse