Prachtig verhaal met een mooie boodschap!
Als Anna’s man vreemdgaat, weet ze absoluut zeker dat ze nooit meer gelukkig zal zijn in een relatie of wat dan ook.
Maar dan ontmoet ze op een dag via haar werk als verzorgende de 94-jarige Grace.
Ze schelen in leeftijd meer dan vijftig jaar, maar ze krijgen al snel een bijzondere band.
En stiekem hoopt Grace dat Anna ook een goede band zal kunnen krijgen met haar achterneef Tom, maar laat die nou niets van Anna willen weten.
Grace en Anna willen beide elkaar graag helpen. Uiteindelijk gaan ze op een levensveranderende reis het halve land door, op zoek naar antwoorden.
Want soms is de enige weg naar de toekomst eerst teruggaan naar het verleden.
Zijn Anna en Grace daar wel klaar voor en wat zullen ze aantreffen?
Nooit te laat is mijn eerste kennismaking van de boeken van Clare Swatman.
Door dit verhaal ben ik nieuwsgierig geworden naar haar andere boeken.
Wat is dit een fijn verhaal om te lezen! De schrijfstijl is heerlijk vlot en leest gemakkelijk weg.
Je denkt van te voren te weten wat voor verhaal dit gaat worden. Het is inderdaad een heerlijk feelgood verhaal, maar dan heeft het toch weer een aantal verrassende wendingen, waardoor het toch zoveel meer is dan alleen feelgood. Er gebeurt veel in het verhaal, waardoor het niet saai wordt.
De vriendschap tussen Anna en Grace is echt een rode draad door dit boek. De personages zijn goed uitgewerkt, je merkt goed wat ze bezig houdt en welke gevoelens erbij komen kijken.
Anna, onzeker door de gebeurtenissen in haar leven, laag zelfvertrouwen maar uiteindelijk stelt ze zich toch open tot de vrouw die Grace al in haar zag.
Grace is echt een fantastisch mens. Heerlijke plannetjes maakt ze! Ondanks alle gebeurtenissen probeert ze nog elke dag te genieten.
Ook Tom is ondanks zijn chagrijnige buien een fijn personage.
Mooi hoe ze zich ontwikkelen in dit verhaal. De vriendschap is goed voelbaar en zorgt echt voor een glimlach op je gezicht.
De thema’s die op de achterkant van het boek staan komen in dit verhaal echt duidelijk naar voren; liefde, vriendschap, hartzeer en vergeving. Ook zit er een mooie boodschap in: Je bent goed zoals je bent, want anderen ook over je zeggen of denken!
Ik vond dit echt een mooi verrassend verhaal!
Een verhaal wat gelezen moet worden!