Een betoverend verhaal!

Een tijdje geleden kreeg ik van R.G. Nabwaltik de vraag of ik zijn boek wilde lezen en recenseren…de flaptekst sprak me gelijk aan en ik was dan ook erg benieuwd naar dit verhaal. En wow, geen moment spijt van gehad, wat een fantastisch verhaal is dit!

Het boek alleen al is echt een plaatje; een hardcover met mooie sprayed edges waar bloemblaadjes op besprenkeld zijn. Dit komt trouwens mooi terug in het verhaal. Op de eerste en de laatste pagina van het boek staat een mooie landkaart, wat altijd met zulke verhalen echt een meerwaarde is! Ook staan er door het verhaal heen prachtige illustraties van o.a. de bijzondere wezens die in Rhodinya leven. Dit zorgt ervoor dat de wereld van Rhodinya tot leven komt.

Dit verhaal heeft me, ook door de vlotte en beeldende schrijfstijl van R.G.Nabwaltik, vanaf de eerste bladzijde betoverd! Vanaf het eerste moment, werd ik, net zoals Thom, de magische wereld van Rhodinya ingetrokken en wil ik daar voorlopig nog niet vandaan. ‘Rhodinya’ is een verhaal vol magie, actie en spanning. Een verhaal met veel personages, maar die door R.G. Nabwaltik uitgebreid en rustig worden geïntroduceerd waardoor we een goed beeld krijgen van hun uiterlijke kenmerken (ook dankzij de prachtige illustraties!) en hun magische talenten. Geen moment was ik de draad kwijt, of wist ik even niet wie wie ook alweer was. Wel vond ik dat Thom wat jonger werd neergezet dan dat ie in werkelijkheid is, maar het heeft me verder niet echt gestoord omdat de reis en alles er om heen heel krachtig is neergezet.

‘Rhodinya’ is een prachtig magisch verhaal met een link naar onze wereld. Een verhaal vol bijzondere wezens, krachtige boodschappen en dat gaat over thema´s als op zoek gaan naar jezelf, eerlijkheid, naar je eigen hart luisteren en balans op welke manier dan ook.

Is er dan over dit boek geen enkel minpuntje te vertellen? Ja, ik heb er toch één gevonden…en dat is de onwijs spannende cliffhanger aan het eind. Waarom?? Ik wil, nee ik moet weten hoe het verhaal verder gaat! Dus kom maar snel door met het tweede deel!

Meer recensies van Bookstagram_ilona