Fantasy boek met een stukje magie

Bookstagram_ilona Bookstagram_ilona
29 mrt 2022

Ik mocht voor de zilverboekenclub Schaduw van de Lahr lezen.

Het verhaal heeft verschillende verhaallijnen.
We maken kennis met Dawit, een jongeman die woon in de stad Ardanh. Hij werkt als lahron; iemand die op ratten jaagt.
Tijdens een belegering van de stad, komt Dawid oog in oog te staan met de Lahr; verachtelijke wezen die niets anders brengen in het hele land Jahan dan chaos en vernietiging.
Hij raakt gewond en wordt voor vuil achtergelaten op straat, waar niemand naar hem omkijkt. Als lahron tel je namelijk niet mee.
Dan is daar Alun, die wel naar hem omkijkt en hij zorgt ervoor dat Dawit het overleeft. Alun heeft namelijk een missie; een verzegelde brief naar het zuiden brengen en heeft daar Dawid bij nodig. Onderweg beseft Dawid dat hij Alun nodig heeft om te overleven en een einde te maken aan alle ellende.
Wat volgt is een reis vol avontuur, spanning en vriendschap. Maar wat is er nou toch precies met die Alun aan de hand?

Ook maken we kennis met prinses Shirin Mazal.
Ze groeit op onder de bescherming van de Reignovar. Deze majestueuze adelaars brengen vrede en voorspoed in haar koninkrijk.
Totdat er onheil komt en het noodlot toeslaat.
Wat moet ze nu doen en hoe gaat het nu verder met het koninkrijk?

En wie is toch die duistere man, die de macht heeft over de ratten en die de lahr kan beheersen. Hij heeft een gruwelijk doel voor ogen en het maakt niet uit wie hij daarvoor uit de weg moet ruimen.

Schaduw van de Lahr is het debuut van Inge de Vries.
Ondanks dat het een dik boek is, leest het vlot en trekt het je mee in een wereld voor mooie landschappen, symboliek en een stukje magie.
Het wordt zo geschreven dat je de verschillende gebieden voor je ziet.
Ik hou van kaarten in een boek! Zo komt het land echt tot leven.
Het zijn korte hoofdstukken, waardoor je snel van personages wisselt. Het zorgt ervoor dat je snel verder wil lezen.

Het boek draait echt om Dawit, Alun en Shirin. Deze personages leer je in het boek goed kennen. De andere personages blijven daardoor wel oppervlakkig, maar ze worden wel zo beschreven dat je iets van hun persoonlijkheid leert kennen.
Ik vond dit verder niet vervelend. Het klopte bij elkaar.
Ik vind de personages goed bij elkaar passen en ze vullen elkaar goed aan.

Ongeveer halverwege het boek komt er toch een plotwending! Die zag ik even niet aankomen. Mooi hoe de verhaallijnen dan bij elkaar komen.
Vanaf daar ontwikkelt het verhaal zich verder vol met plotwendingen tot een hoogtepunt waar echt alles bij elkaar komt.
Ik heb geen saai moment gehad in het boek. Wel had ik het idee dat op het einde de tijdsprongen wat sneller gingen, waardoor er bij mij soms even wat verwarring kwam, van waar zijn ze nu op dit moment en om wie gaat het. Maar dit duurde maar kort, waardoor ik het weer snel oppakte.
Het boek heeft een open einde dus hopelijk komt het vervolg snel!

Als je houdt van een fantasy verhaal, met romantiek en een stuk historie….
dan is dit zeker een boek voor jou om te gaan lezen!

Meer recensies van Bookstagram_ilona