Spiegeldood
Na ‘de Lichtkunstenaar’ en ‘Over het hek’ is dit het derde verhaal wat ik van Joni lees.
Deze novelle is echt totaal anders dan bovenstaande verhalen!
Inhoud verhaal:
Liv is wanhopig op zoek naar een manier om door te groeien in haar werk als journalist.
Ze laat zich dan ook niet tegenhouden door haar werkgever als ze op een perfect onderwerp voor een artikel stuit. Om zich te bewijzen, vertrekt ze naar Mosdorp, een kleine dorpje op de rand van Wallonië. Hier ontmoet ze professor Wulfs, hij deelt op het internet zijn bevindingen rond ‘spiegeldood’ een concept dat Liv verder wil onderzoeken.
Het lijkt een simpel interview, maar al snel verandert dit in iets heel duisters als Liv meer en meer te weten komt over spiegeldood…
Spiegeldood is een interessant verhaal wat zeker potentie heeft. Ik vond het allemaal wat snel gaan waardoor ik het gevoel van een horrorverhaal miste. Het bleef nu wat aan de oppervlakte en het verhaal ging niet heel erg de diepte in. Dit is dan ook gelijk een nadeel van een novelle, je zit dan vast aan een aantal woorden. Dit verhaal had zeker nog langer uitgewerkt mogen worden, want dat verdient dit!
De schrijfstijl is prettig en het leest lekker vlot lezen. Sommige stukjes vond ik wel erg onwerkelijk overkomen. Ik ging meer nadenken over het Hoe dan, dan dat ik de gruwelijkheden echt voelde binnenkomen.
Persoonlijk had ik in het verhaal meer gelezen over Spiegeldood. Vooral omdat dit wel mijn nieuwsgierigheid wekte. Nu was het einde best bizar en zorgde dit ervoor dat ik na het lezen nog vraagtekens had. Want hoe is dit zo gekomen en wat is nu de link tussen beide? Ik hou het bewust even vaag haha.
Als tussendoortje is het zeker goed leesbaar en heeft het echt potentie tot een volledig verhaal. Het is wel met recht een spooky-verhaal te noemen, maar heeft mij net niet geraakt.
Deze novelle is echt totaal anders dan bovenstaande verhalen!
Inhoud verhaal: