Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een absolute aanrader!

‘Verlaat de gevangenis zonder te betalen’ is mijn eerste kennismaking met Marjolein van der Gaag en jeetje wat heeft ze een fantastische triller geschreven!

De cover laat je in eerste instantie achter met de vraag: Wat heeft monopoly met een thriller te maken, de match zie je in eerste instantie niet, maar hoe verder je in het verhaal komt hoe beter je het begrijpt. En dan is het een cover wat heel goed aansluit bij het verhaal!

Vanaf de eerste bladzijde grijpt het verhaal je en ben je alleen maar benieuwd hoe dit af gaat lopen. Dit is zo’n verhaal wat je gewoon uit moet  lezen, zo verslavend is het verhaal. Het is niet alleen het verhaal zelf wat het tot een steengoed verhaal maakt, het is ook de vlotte, beeldende schrijfstijl met aandacht voor veel details wat ervoor zorgt dat het je grijpt.

De personages zijn realistisch neergezet en door de verschillende perspectieven en tijden komen we stukje voor stukje achter het hele verhaal. De verschillende personages zorgen er ook voor dat je iedereen, maar dan ook iedereen gaat verdenken. Heel krachtig gedaan! De actualiteit is op een mooie manier verweven in dit verhaal.

Op het moment dat de plottwist kwam was ik echt verrast, die had ik even niet bedacht onder het lezen. Dan denk je oké, nu is alles bekend, het verhaal is compleet en dan moet de epiloog nog komen! Ik zei echt hardop Wat??!!! Nou dat zegt denk ik genoeg!

‘Verlaat de gevangenis zonder te betalen’ is een thriller die je moet lezen! Een verhaal vol actualiteit, onverwachte wendingen en realistische personages!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Bookstagram_ilona

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?