Doorheen gevlogen!

Jeej, wat ben ik blij dat ik mee mag doen met de blogtour van het tweede deel uit de ‘Voor elkaar serie’. Geknipt voor elkaar vond ik namelijk erg leuk en met dit verhaal bleek ik achteraf zelfs nóg meer een klik te voelen. In slechts een paar leessessies had ik dit boek uit, ik vloog er doorheen. Zeer geslaagd en ik kijk al uit naar deel 3!

Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het perspectief van Ellemieke en Daan. Beide personages zijn zo leuk, dat ik het jammer vind dat er een break-up komt (geen spoiler hoor, zie de flaptekst, haha). Toch vond ik het als lezer acceptabel. De manier waarop ze elkaar loslaten is namelijk zo liefdevol, ik kreeg er bijna tranen in mijn ogen van. “Houden van betekent soms ook dat je iemand los moet laten.”

In het boek komen enkele flashbacks voor. Deze staan schuingedrukt waardoor het makkelijk te onderscheiden is van de rest van het verhaal en het is een leuke, actieve manier om de lezer mee te nemen naar een gebeurtenis uit het verleden. Vanuit deze fragmenten komt ook de meeste diepgang. Hier lees je onder andere waardoor de reislust van Ellemieke is ontstaan en zo leer je haar echt goed kennen. De personages uit het vorige boek keren ook af en toe even terug. Ze hebben natuurlijk nog steeds hun winkel in dezelfde straat zitten. Heel leuk gedaan, zo hoeven we niet definitief afscheid van ze te nemen.

Op de helft van het boek had ik geen idee meer welk happy end ik ze gun. Wil ik dat ze weer bij elkaar komen? Of wil ik juist dat ze solo hun dromen najagen? Ik dacht dat het me niet uit zou maken, maar na afloop had ik blijkbaar toch een duidelijke mening. Het einde dat Mienke voor hen bedacht heeft, kan namelijk niet bevredigender dan dit. Was daar dan stiekem toch nog dat traantje? Hmm, lees het boek zelf en kom erachter! Bedankt Mienke voor deze heerlijke leeservaring.

Meer recensies van BookstagramShirley