Rokkenrol Agency

Rokkenrol Agency is een liefdevolle roman over vriendschap, liefde, loslaten en weer vastgrijpen. Een debuut van Daniëlle Siccama, waar we vast nog meer van gaan horen!

Aanvankelijk dacht ik dat dit een roman zou zijn waarbij muziek de hoofdrol speelt. Ik had verwacht dat ik meer zou worden meegenomen in het avontuurlijke artiestenleven met Polly als manager, en dat haar liefdesperikelen als rode draad door het verhaal zouden lopen. En ergens was dat deels zo, maar het verhaal ging echt veel dieper dan dat. Dus ik ben blij dat het daarin afweek van mijn verwachtingen, want ik heb onwijs genoten van deze (feelgood)roman met humor, ontwikkeling en volwassenheid.

Deze vertelling staat volledig in dienst van de ontwikkeling van Polly. Meerdere gebeurtenissen laten zien hoe je als dertigplusser kunt vastlopen in het leven en hoe je door het maken van bepaalde beslissingen en het vastgrijpen van je eigen verlangens weer je eigen koers kunt bepalen.

Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het heden en veertien jaar geleden. Dit houdt de vertelstijl gevarieerd en daar ga ik zelf altijd wel lekker op! Al vond ik het heden wel actiever. Dat deel is namelijk in de toekomstige tijd geschreven en de hoofdstukken van het verleden, in de verleden tijd. Zo houd je wel heel duidelijk uit elkaar in welke tijd je aan het lezen bent.

De personages zijn mooi en compleet vormgegeven, inclusief gebreken. Hierdoor kun je als lezer heerlijk opgaan in het verhaal omdat het realistisch aanvoelt. Ook aan de bijpersonen is genoeg aandacht besteed om deze een eigen karakter te geven. Iedereen heeft een Gyan en een Maud nodig in het leven!

Deze roman was erg leuk om te lezen en ik raad hem aan, of je nou van rock ‘n roll houdt of niet!

Meer recensies van BookstagramShirley