Studentenromance met diepere laag
Dat was hem alweer, deel drie van de Hall Beck University serie. Ik ben er doorheen gevlogen! De eerste twee delen vond ik ontzettend leuk dus ik was heel blij dat ik dit laatste deel ook mocht recenseren voor @uitgeverijdefontein. Dit betekent dat ik deze hele trilogie binnen een jaar heb gelezen en dat is uniek voor mijn doen. Dat zegt zeker iets over wat ik van de serie vind!
In principe zou je dit verhaal los kunnen lezen maar het is het leukst om ze op volgorde te lezen. De personages uit de eerdere delen komen namelijk kort voorbij en dan is het leuk als je ze kent! De hoofdpersonen uit dit boek zijn geloof ik 23/24 en dat is een leuke leeftijd om over te lezen. Ik krijg dan toch dat studentenleven mee, zonder dat het kinderachtig wordt.
Dit verhaal speelt zich trouwens niet af op Hall Beck University en dat vind ik eigenlijk wel leuk. Het vindt allemaal plaats in de zomervakantie waardoor het een beetje een guilty pleasure read wordt (want een jonge vriendengroep in een vakantiehuis is natuurlijk één en al feest). Ik houd ervan! Maar vergis je niet, het is niet alleen maar een romantisch studentenverhaaltje. Zowel Caden als Valentina dragen een zwaarder familieverleden met zich mee. Vooral een stukje over de familie van Caden liet mij een paar keer slikken. Dit zijn echt wel heel volwassen thema's en het verleden van de personages heeft veel invloed op hoe ze nu met bepaalde situaties omgaan. Ik vind het heel knap hoe Selina Mae dit op haar eigen jonge leeftijd zo heeft weten vorm te geven zonder dat de luchtigheid verdwijnt.
Kortom, een serie die ik het lezen waard vond! Deel twee vond ik nog het leukst, daarna deel drie. Dus als je na het lezen van het eerste deel gestopt bent of nog twijfelt, raad ik je zeker aan om verder te gaan!