Ik ben fan!
Een kijkje achter de schermen van het ziekenhuis, maar dan met een flinke dosis feelgood! Met dit boek heeft Kristien Bouter de titel ‘auteur’ dubbel en dwars verdiend!
Eerder had ik een leuk uitje bij Oceaan waar Kristien iets over haar debuut kwam vertellen. De recensie gaat over het boek, maar ik moet ook echt even kwijt dat Kristien een superleuke, sympathieke vrouw is! Het boek is niet autobiografisch maar wel komt zij zelf uit de ziekenhuiswereld. Dat maakt het verhaal nog authentieker, omdat veel gebeurtenissen zijn gebaseerd op wat Kristien heeft meegemaakt.
Dit boek wordt verteld vanuit een dual pov, dat van Tess en Thomas. Sommige gebeurtenissen lees je hierbij nog een keer vanuit de andere persoon maar toch lukt het Kristien om niet in herhaling te treden. Ze vertelt het namelijk niet opnieuw, maar als aanvulling op wat je als lezer al weet. Tess is een leuk personage dat zich gaandeweg echt ontwikkeld. Ze is in het begin enorm overdonderd door wat er op haar af komt. Toen Tess op weg was naar haar eerste nachtdienst, werd ik zelfs zenuwachtig. Zo knap hoe dit gevoel overgedragen kan worden.
Je hoeft niet bang te zijn dat het ziekenhuisleven enorm geromantiseerd wordt. Er komen genoeg casussen voorbij waarbij je meekrijgt dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is. Sommige verhalen van patiënten hebben me echt geraakt en laten zeker ook de heftige kant van het vak zien. De humoristische fragmenten zijn vooral verwerkt in de persoonlijke levens van de artsen (i.o.) en daar krijg je gelukkig heel veel van mee. Wat mij betreft een perfecte dosering!
En wist je trouwens dat een schildpad uit zijn anus kan ademen? Na dit boek wel! Kristien, je hebt er een fan bij!
Bedankt @oceaanboeken voor dit recensie-exemplaar!
Bedankt @oceaanboeken voor dit recensie-exemplaar!