Nu al zin in het vervolg!

Woehoeee morgen komt deel 2 al uit, dus hoog tijd om mijn recensie over deel 1 met jullie te delen.

Laten we het eerst eens hebben over de looks van dit boek. Want zie de kleuren, het bedrukte boekblok, de illustraties op de cover… I love it! Een must-have voor in de boekenkast! Vooral omdat de hele serie in deze stijl verschijnt maar met andere kleuren en ook de illustraties zijn net iets anders.

De tropes die in dit boek voorbij komen vind ik geweldig. New trope unlocked! Niet brothers best friend maar brothers worst enemy. Simpelweg heerlijk! Daarnaast is dit ook een echte enemies/annoyance to lovers en de fake dating trope doet het ook altijd goed! Deze heeft de auteur fantastisch uitgewerkt.

Zoals je in de flaptekst kunt lezen zijn de ouders van Athalia en Henry overleden. Uiteraard wordt daar in het boek ook dieper op ingegaan waardoor dit verhaal niet alleen maar aan de oppervlakte blijft. Op sommige momenten raakt het je en tegelijkertijd blijft het aanvoelen als een speels young adult boek met een paar new adult scènes. Inmiddels ben ik zelf 33 jaar, maar ook op mijn leeftijd is het heerlijk om te kunnen verdwijnen in zo'n jonge campus-setting.

Het was de eerste twee hoofdstukken even wennen aan de schrijfstijl. Bij interne dialogen wordt veel tussen haakjes geschreven waarbij niet alles van toegevoegde waarde is. Maar als je daar eenmaal doorheen bent (ik heb mijn leesstijl er makkelijk op aan kunnen passen), leest het als een trein. Er zijn overigens ook veel grote stukken waarin je dat helemaal niet tegenkomt. Doordat er maar 1 pov is, hoef je verder niet te schakelen.

Ik kan niet wachten om in het tweede deel te gaan beginnen. En wisten jullie dat de vertaling van deel 3 al in oktober verschijnt? We hoeven gelukkig niet lang te wachten!

Bedankt @uitgeverijdefontein voor dit recensie-exemplaar!

Meer recensies van BookstagramShirley