Romantiek, humor, luchtigheid én diepgang!
Deel 3 verschijnt volgende maand al, dus hoog tijd om mijn recensie over deel 2 van de Hall Beck University serie te delen: Lessons in forgiving.
Het eerste deel liet al zien hoe mooi deze serie eruit ziet en dit vervolg sluit daar ontzettend mooi op aan. Een andere kleur, dezelfde stijl. Een lust voor het oog en voor in de boekenkast. I love it!
De tropes die voorbij komen zijn fantastisch! Dit is dé second chance trope die je moet lezen. Geloofwaardig, een aantal heerlijke toevalligheden (of niet?!) en daarmee geweldige situaties waarin deze trope goed tot zijn recht komt. Ook ben ik dol op boeken die gaan over boeken of schrijven. In Lessons in forgiving komt veel voorbij over het vak van Paula: journalistiek en daarmee voldoet dit verhaal helemaal aan mijn favorieten qua beroepen van hoofdpersonen.
Net als deel 1 bevat dit boek naast een hoop romantiek, humor en luchtigheid, ook wat diepere thema's waarmee je als lezer ook een beetje de diepte in kunt. Chapeau Selina Mae! Ik denk stiekem dat ik dit duo leuker vind dan het duo uit Lessons in faking. Neemt niet weg dat ik helemaal fan ben van Athalia en Dylan, dus het was superleuk dat ze in dit boek ook nog af en toe voorbij kwamen.
Er wordt verteld vanuit één pov maar in verschillende tijdsperioden. Dat zorgt voor een prettige afwisseling en ik had geen voorkeur voor het een of ander. Beide waren leuk en interessant om te lezen. Vooral omdat een gebeurtenis vanuit het verleden invloed heeft op het heden en als lezer weet je nog niet direct wat er is gebeurd. Dat heeft me wel nieuwsgierig gehouden en zowel de gebeurtenis als de ontknoping hebben mij niet teleurgesteld!
Ik kan wederom niet wachten om het derde deel, Lessons in falling, te gaan lezen. Het duurt gelukkig niet lang meer!