Ik wil NU deel 2!
Dit boek lag ineens in mijn brievenbus 🥰. Een complete verrassing, en wat voor één! Dit verhaal had ik niet willen missen.
Het verhaal wordt in personaal perspectief verteld vanuit twee pov's, namelijk dat van Gemma en Boreas. Ze hebben ieder een eigen lettertype wat heel fijn is, omdat je zo nooit in verwarring bent vanuit wiens gevoel je op dat moment leest. De hoofdstukken zijn vrij kort en daardoor wisselt de pov vaak.
Al vanaf het begin spat de chemie ervan af. Het is instant love, dat is al duidelijk vanaf de ontmoeting in het eerste hoofdstuk. Hierin komt de mooie schrijfstijl van Chantal naar voren. Want waar liefde op het eerste gezicht vaak cliché en nogal overdreven lijkt, voelt het bij deze twee personages levensecht. Ik geloof elk woord dat Chantal over hen schrijft en daardoor kan ik écht wegdromen in het verhaal. Soms is het wel lastig. Want gebeurtenissen in het verhaal gaan wel heel erg tegen mijn principes in en tegelijkertijd begrijp ik de hoofdpersonages ook. Dus ik lees bepaalde dingen met enige afschuw en tegelijk smelt ik van de romantiek. Heel knap hoe Chantal dit zo naast elkaar heeft kunnen zetten.
Het is een boek met aardig wat spice, maar zeker niet smakeloos. Soms werd het wel wat veel qua erotische scènes, maar dat is puur een smaakkwestie. Ik kwam er wel heel makkelijk doorheen en ik vond ze ook het verhaal ondersteunen. Sterker nog, deze scènes versterken de essentie van het verhaal en vergroten het begrip voor sommige keuzes waardoor je naar het einde toe nog meer gaat meeleven met de personages.
En dan… Wat een plottwist. Emotioneel, rauw, écht. Het is zo fantastisch geschreven. Chantal weet precies wanneer ze welke "toon aan moet slaan".
Ik ben ontzettend benieuwd naar het vervolg want het eindigt met een cliffhanger en juist door het voorproefje wil ik NU weten hoe het verder gaat. Ik heb heel veel vragen! Gelukkig hoeven we niet lang te wachten want Acht jaar verschijnt in juni dit jaar!