Met de juiste verwachtingen, optimaal genieten
Wauw, wat vond ik dit een lastig boek. Ik begin met dat hij van mij vier sterren op Hebban krijgt, want ik vond hem erg goed. Laat dat duidelijk zijn voor ik aan mijn recensie begin haha.
Ik moet namelijk eerlijk bekennen dat ik moeilijk door het boek heen kwam. Ik heb er een maand over gedaan om precies te zijn, (gelukkig lees ik meerdere boeken tegelijk). Maar ik denk ook niet dat dit boek bedoeld is om snel te lezen. Het is geen pageturner. En als je er met de juiste verwachtingen in gaat, zul je optimaal kunnen genieten van deze literaire thriller, want dat is het! Waar bij veel thrillers zomaar gestrooid wordt met het woordje ‘literair’, is dit er voor mij echt eentje!
Het verhaal is traag en spannend tegelijk. Er wordt flink de tijd genomen voor de opbouw van de personages. Ik heb ook het gevoel dat ik ze hierdoor ken. De zinnen zijn prachtig, goed doordacht en tegelijk heel begrijpelijk. Al vanaf de start zit je middenin de spanning en vanaf daar ontstaat er een mysterie waarin je wordt meegezogen. De echte spanning zakt al snel weg maar des te meer wil je weten hoe dit verhaal afloopt. Hoe zit dit mysterie in elkaar? Wie is Grace? Wie is de dader? Zoveel vragen.. Gelukkig krijg je op het einde alle antwoorden en weet je precies wie, wat, hoe en waarom.
Verwacht bij dit prijswinnende boek dus geen zenuwslopende thriller waarbij je op het puntje van je stoel zit. Maar bereid je voor op een (dik) boek dat spannend is en bijna leest als een roman. Verwacht personages waar je een band mee opbouwt en die je echt leert kennen alsof ze bij jou in de buurt kunnen wonen. En verwacht vooral een complex, maar goed te begrijpen verhaal met op het einde alle antwoorden waarbij je met een bevredigend gevoel zal zeggen: wow, de puzzel past gewoon in elkaar!
Dit ebook won ik bij @lsuitgeverij. Heel erg bedankt, ik heb genoten!
Dit ebook won ik bij @lsuitgeverij. Heel erg bedankt, ik heb genoten!