Stevig boek en maakt veel enthousiasme los!

Deze maand kreeg Lynn het boek Oma Vogeltje van Benji Davies. Dit mooie boek kan tegen een stootje en de bladzijden voelen stevig aan. Lynn is heel zuinig op haar boeken, maar is voornamelijk kartonboekjes gewend. Deze prentenboeken zijn voor een kind van 2,5 jaar ideaal om te leren omgaan met dunne bladzijden. Ook het eerste boek dat zij van LS kreeg (De kleine walvis in de winter), is nog steeds heel en in goede conditie. Daar word ik als mama heel blij van! Duidelijk van goede kwaliteit.

Het boek gaat weer over Boy en Lynn herkende zijn personage direct. Ook de zes katten spelen een korte rol en deze kun je weer zoeken op de eerste plaat. Het is vakantie en Boy gaat logeren bij zijn oma. Zij is echter een beetje eigenaardig en Lynn moest heel hard lachen om de snurkende oma. Maar oma heeft het heel erg druk. Daarom gaat Boy op onderzoek uit en hij beleeft hierdoor weer een spannend avontuur.

Op het spannendste moment in de storm, zijn de prenten ook iets donkerder en de eerste keer keek Lynn met open mond naar alles wat er voorbij kwam. Toen Boy en het vogeltje elkaar vonden, was het voor Lynn meteen weer goed. “Vogel, vogel!” schreeuwde zij twintig keer in mijn oor. Ook “Aaah, lief!” kwam voorbij. Toen we zagen dat oma het tweetal kwam redden werd Lynn nog enthousiaster en was ik helemaal doof, haha.

Zonder gein, ik vind het fantastisch dat een boek dit enthousiasme in een kind los kan maken. Het verhaal kan in eigen tempo verteld worden. Ze vindt het leuk als ik het verhaal voorlees, maar ook kan ze heel goed zelfstandig door het boek bladeren, waarbij ze haar eigen verhalen verzint. Wederom een geslaagd verhaal met een heerlijk einde.

Bedankt @lskindenjeugd voor dit recensie-exemplaar. Volgende maand zijn we alweer toe aan het laatste boek: Het eiland van opa. Ik heb nu al zin om het te geven!

Meer recensies van BookstagramShirley