Voor jonger publiek, maar vermakelijk

BookstagramShirley 03 oktober 2023
Mijn eerste boek van dit schrijversduo dat schrijft onder de naam Erin Watt. Hun boekenserie De Royals is megapopulair maar toch besloot ik te beginnen met When it's real.

Direct vanaf de start merk ik dat ik niet helemaal de doelgroep ben, dit is echt geschreven voor jongere mensen maar dat maakt het boek zeker niet minder leuk! Na een paar hoofdstukken was ik gewend aan de makkelijke/simpele schrijfwijze en vloog ik door het verhaal heen.

Beide hoofdpersonen hebben karaktereigenschappen die hen leuk maakt, maar ook hun mindere kant komt goed naar voren waardoor Vaughn en Oakley 'echt' zijn. Het is mooi om te lezen welke gebeurtenissen uit hun verleden hen zo gevormd hebben en welke ontwikkeling zij doormaken. Dit vind ik ook belangrijk om jongeren mee te geven, je wordt gevormd door je verleden en in de toekomst kun je er iets mee doen. Zelf kiezen hoe je ermee omgaat en er juist sterker van worden. Een goede 'les' verpakt in een mooi verhaal.

Ik heb ervan genoten een kijkje te nemen in het leven van een popster. Het zal er ongetwijfeld niet bij elke 'Bieberachtige ster' zo aan toe gaan, maar ik denk dat het een goed beeld schetst. Natuurlijk weet je vanaf het begin af aan al hoe het verhaal gaat eindigen maar dat geeft niet, daarvoor lezen we immers deze boeken!

Kortom, een vermakelijk boek waar ik doorheen gevlogen ben. Voor een iets jonger publiek dan ik dacht, maar alsnog een aanrader als je op zoek bent naar een lekkere weglezer tussendoor (en dus de 20 al gepasseerd bent, of de 30.. haha)

Meer recensies van BookstagramShirley