Advertentie

Vrolijk detective verhaal over scholier Martijn die na flink onderhandelen zijn moeder zo ver heeft gekregen dat ze geen uitgebreide lunches meer voor hem bereidt. In plaats daarvan maakt ze nu sandwiches. Hele lekkere, rijk belegde sandwiches. Met zelfgemaakte mayonaise.

En dan is zijn lunch ineens gestolen.

Vrolijk detective verhaal over hoe Martijn gedurende een week probeert uit te zoeken wie zijn lunch steeds steelt. Is het Vreetzak Vincent, Sneue Suzan of Jaloerse Jordi? De lijst met verdachten breidt zich uit naarmate Martijn meer aanwijzingen vindt, maar krimpt ook weer.

Op iedere pagina vergezellen vlotte illustraties de tekst, vaak in twee of drie kleuren, en daarmee heeft het verhaal een speelse opmaak die ook uitnodigt tot voorlezen aan iets jongere kinderen. Geschreven uit het simpele, jeugdige perspectief van de jonge Martijn en daardoor heel herkenbaar voor kinderen.

Het boek won in 2015 een award voor Beste kinderboek in zowel de Alvine-Belisle Awards als ook de Governor General’s Literary Awards van Canada. En hij is ook leuk :)

Reacties op: Smakelijk jeugdverhaal vol Illustraties

1
De sandwichdief - André Marois
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners