Volwassen Queer Fantasy over een mysterieuze jongen uit de zee

Booktastic 02 april 2022
Wat gebeurt er wanneer Niko op Texel verliefd wordt op een mysterieuze jongen uit de zee? Van eigen bodem is deze prachtige uitgave en spetterend debuut van Arby Valentine. Een verhaal voor liefhebbers van De Kleine Zeemeermin, maar bovenal een liefdevol en LHBTI vriendelijk boek geschreven door een toptalent.

Volledige recensie zal verschijnen op FantasyWereld, al was dit geen recensie exemplaar maar een gekochte (hence waarom het zo lang duurde voordat ik er aan toe kwam het te lezen en de recensie te schrijven, sorry! ). Maar dit boek mag ook daar niet ontbreken!

Een New Adult Romance debuut over een mysterieuze jongen uit de zee. Dat New Adult mag je wel zeggen want het boek bevat zeker expliciete seksuele scènes. De Triggers die keurig voorin de kaft gegeven worden zijn ook een fijn detail en tonen hoe Arby Valentine goed aan de lezer denkt. Vlot geschreven - met veel Engelse woorden en hier en daar scheldtermen, precies zoals deze generatie spreekt. Een hedendaags liefdesverhaal over een jongen die verliefd wordt op een jongen uit de zee. Een sprookje op Texel, wat de charme alleen maar vergroot: want verhalen in Nederland met fantasy elementen zijn nog altijd vrij schaars te vinden.

Arby heeft niet alleen een pakkend romantisch verhaal geschreven over jongens en de liefde, maar weet hierin fantasy en hedendaags realisme goed te combineren. Zijn boek ziet er piekfijn verzorgt uit, met een aantrekkelijke cover. Ook zijn er bij de eerste drukken superleuke goodies uitgegeven die allemaal vanuit het verhaal komen. Denk aan het zakenkaartje van Niko, de vakantiekaart die hij aan zijn huisgenoten stuurt, en de tekening van de cavia (maar daarvoor moet je het verhaal echt lezen, dat ga ik niet verklappen). Niets anders dan lof voor deze debuterende en zelf-publicerende auteur. Een goede start voor zowel Arby als Cauldron Books.

Meer recensies van Booktastic