Genoten van dit boek!

Brittleest 03 maart 2025
Vandaag is het mijn beurt in de blog tour ✨️ Het Paleis onder de Sterren, geschreven door Ella Mina, is een historische YA-fantasy, een combinatie waar ik erg van hou!

Flaptekst:
"Mayira Ibrahims wereld wordt gewelddadig op zijn kop gezet wanneer Ziyan ibn Malofi haar familie uitmoordt om de macht over de welvarende stad Bayt Ul Rizq in handen te krijgen.

Hij kroont zichzelf onrechtmatig tot emir en zorgt ervoor dat Mayira nooit meer voet kan zetten op haar geboortegrond.

Elf lange jaren gaan voorbij voordat Mayira haar recht op het leiderschap van Bayt Ul Rizq kan claimen. De strijd daarvoor zal bloederig en gevaarlijk zijn.

Daarom legt ze een eed of zijn bloed zal vloeien of het hare zal worden vergoten."

Ik heb genoten van dit boek! Vanaf de eerste pagina werd ik het verhaal ingetrokken, niet alleen door de actie, maar ook door de sfeer die de auteur creëert. De setting, die geïnspireerd is door Arabische culturen en geschiedenis, zorgt voor een interessante achtergrond. De woordenlijst aan het begin van het boek en de voetnoten hebben daarbij geholpen – heel fijn!

Daarnaast is de schrijfstijl beeldend, waardoor ik geen moeite had om me de wereld voor te stellen. Het tevens op zo'n manier geschreven dat je door wil blijven lezen. De korte hoofdstukken droegen daar ook aan bij.

Ten slotte vond ik de hoofdpersonages ook erg leuk, vooral Mayira is erg sterk neergezet. De omgang met Omar en de humor daarin was heerlijk om te lezen. De achtergrond van Mayira is door middel van enkele tijdsprongen ook goed uitgewerkt. Dat vind ik altijd een pluspunt :)

Al met al is dit boek een dikke aanrader!

Meer recensies van Brittleest