Midden in de nacht....

Caroleest 05 november 2025
Billy en Ethan zijn beste vrienden, toen ze tien jaar waren ging Billy kamperen bij zijn vriendje Ethan in de achtertuin. De volgende morgen toen Ethan wakker werd, was Billy verdwenen en de tent opengesneden. Billy is nooit meer terug gevonden en tot op de dag van vandaag houdt dit Ethan nog steeds bezig. Nu dertig jaar later komt Ethan terug naar zijn ouderlijk huis. Hij hoopt dat hij alles een plekje kan geven, maar zijn slapeloze nachten blijven en de nachtmerries worden alleen maar erger. Wat gebeurd er midden in de nacht, wie dwaalt er rond, is het Billy?

Het verhaal begint dertig jaar geleden, de avond dat Billy en Ethan in de achtertuin kamperen. De volgende ochtend is Billy spoorloos en Ethan blijft verward en getraumatiseerd achter.

Doordat we het verhaal vanuit het heden en verleden lezen, krijgen we steeds meer informatie over wat er nu die bewuste avond/nacht is gebeurd. Door de slowburn in deze thriller kabbelt het verhaal langzaam maar gestaag verder. De spanningsboog gaat na het tweede deel wel iets omhoog.

Met elk stukje informatie dat je aangeleverd krijgt denk je dat je (bijna) weet wat er met Billy gebeurd is. Doordat je niet zeker weet of de informatie een echte herinnering is of een hersenspinsel blijft het giswerk.

De aanvoer van meerdere dwaalsporen en verdachten, maakte me constant aan het twijfelen. Het verhaal zit goed in elkaar en door die verdraaide plotwendingen weet je pas op het einde wat er echt gebeurd is.

Midden in de nacht is een thriller die je in het onzekere laat. Wat voor effect heeft de verdwijning op het achtergebleven kind? Het schuldgevoel die je niet kwijtraakt, en het leren jezelf te vergeven ,zelfs na dertig jaar.
Ik geef het 3,5 ster.

Meer recensies van Caroleest

Verpletterende liefdesroman met spannende plotwendingen, tegen de achtergrond van ruige, bedreigde natuur. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.