Waan jezelf in het mooie Zweden
Naar het Noorden is het tweede deel in de Buitenliefde serie van Foske De Kruijf.
Het verhaal:
Suzette wil de wereld verbeteren en de gevestigde orde omverwerpen. Ze is boos. Steeds bozer eigenlijk. Waarom lijkt niemand haar te begrijpen? Als ze zowel privé als in haar promotieonderzoek vastloopt, ziet ze maar één oplossing: wegwezen, voor ze alles kapotmaakt.
Dan blijkt haar ontsnapping, professor Kjell Mikkelson, de man die haar meevraagt naar Zweden te gaan voor onderzoek, de belichaming van de gevestigde orde. Een heel aantrekkelijke belichaming. Suzette wil hem zowel achter het behang plakken als het zweet van zijn borstkas likken.
Zullen ze erin slagen hun onderlinge verschillen te overbruggen?
Nadat ik het eerste deel “Naar het eiland” van deze serie had gelezen was ik erg benieuwd naar het vervolg. En wat een heerlijk vervolg is het.
We maken kennis met professor Kjell Mikkelson als hij tijdens één van zijn colleges losgaat over de stoere Scandinavische mannen. Suzette een feministe in hart en nieren komt hierbij op voor een medestudente en gaat tegen de professor in. Vanaf dit moment is de toon gezet.
Wanneer Suzette ontdekt dat de enige uitweg voor haar onderzoek naar de sterke vrouwen in Zweden professor Kjell is, zit er niets anders op dan haar krachten met hem te bundelen.
Foske heeft een vlotte, levendige en gedetailleerde schrijfwijze met een goede dosis humor door het verhaal heen. Hierdoor waan je jezelf in het mooie Zweden. De zinderende sfeer die tussen Kjell en Suzette inhangt is mooi verwoord waardoor het knettert tussen de regels door. Hierdoor voel je de spanning tussen hen opbouwen die er vanaf het begin al was.
Ook in dit verhaal zijn weer mooie thema’s verwerkt, zoals het opkomen voor jezelf als vrouw, maar ook het durven vragen om hulp en het leren van elkaar.
Naar het Noorden is een originele feelgood met een beetje spice in het mooie Zweden. Kortom een verhaal om van te genieten.
Bedankt Loft Publishing voor het recensie exemplaar.
Het verhaal:
Zullen ze erin slagen hun onderlinge verschillen te overbruggen?
Bedankt Loft Publishing voor het recensie exemplaar.