Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een spannende thriller novelle met een verrassend einde.

Caroleest 11 juni 2024
Nora begraaft zich in haar werk en zondert zich zoveel mogelijk af om haar verdriet te kunnen vergeten. De enige met wie ze wel contact heeft is Wiebe, haar buurman van 72 jaar. Als Wiebe verhuist en zijn dochter en kleindochter moeten onderduiken voor haar gewelddadige ex, neemt Nora de zorg voor Wiebe op zich. Bij thuiskomst ligt er een briefje bij Nora haar deur: Geef me wat ik wil, of anders……

De cover heeft al een bepaalde mysterie en spanning om zich heen hangen, waardoor ik extra nieuwsgierig werd naar het verhaal. Het laatste tussendoortje van Tamara Geraeds, Vakken van wraak, was echt een geweldig spannend verhaal, dus ik had hoge verwachtingen.

Het verhaal zit als een puzzel in elkaar, wat is er precies gebeurd in haar verleden waardoor ze zo angstig en wantrouwend is naar mannen toe? En wat is Wiebe zijn rol in deze puzzel? Naarmate je verder leest vallen de puzzelstukjes beetje bij beetje in de goede volgorde in elkaar.

Nora haar angst en wantrouwen worden heel goed beschreven, haar personage is goed uitgediept en je komt steeds meer over haar jeugd te weten. Tamara heeft een vlotte, pakkende en beeldende schrijfstijl waardoor je snel in het verhaal zit en doorleest tot je weet hoe de puzzel in elkaar zit.

De spanningsopbouw is goed neergezet, maar soms twijfelde ik even of Nora het allemaal echt meemaakt of dat ze het hallucineert. Het einde was dan ook weer een verrassende plottwist, die ik even niet aan zag komen.

Dit was weer een spannende thriller novelle met een verrassend einde.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Caroleest

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?